Maatschappelijke Stage

Ben je op zoek naar een maatschappelijke stage of ben je benieuwd wat een maatschappelijke stage inhoudt? Wij helpen je graag op weg.

Bij een maatschappelijke stage zet je je een aantal uur in voor een ander. Eigenlijk  ben je dus voor even vrijwilliger! Maar misschien was je dit al omdat je bijvoorbeeld wel eens helpt in de kantine van je sportclub of omdat je je moeder soms helpt bij collecteren voor een goed doel. Vrijwilligerswerk is hartstikke nuttig en ook nog eens leuk! Bij Ympact zorgen wij dat je een toffe tijd hebt en hiermee anderen blij maakt. Handig toch?

Dit doe je meestal als opdracht vanuit school. Je school heeft je vertelt hoeveel uur je moet stage lopen en aan welke eisen je moet voldoen. Vaak loop je je stage bij een maatschappelijke organisatie.

Bij stcYmpact zorgen wij voor een leuk project waar je je uren kan invullen. Dit doe je samen met leeftijdsgenoten in een groepje. Als je zelf al een groepje hebt, kan je je als groep aanmelden. Of je meldt je gewoon zelf aan en wij plaatsen je in een groepje.

Je kan zelf kiezen wat voor soort project je wilt: vind je het leuk om bij een verzorgingstehuis te helpen met eten uitdelen of tweedehands spulletjes te verkopen aan ouderen? Dat kan!

Of misschien vind je het leuker om bingo te spelen met mensen met een handicap. We hebben van alles en er zit vast iets bij waar jij je bij aan kan sluiten en waar je zelf plezier in hebt! Je kan meer dan je denkt!

Wat is een maatschappelijke organisatie? Dit zijn organisaties die zich inzetten voor mensen in de samenleving zonder daarvoor winst te krijgen (non-profit). Jouw school bijvoorbeeld is een maatschappelijke instantie. Zij helpen jou en al je klasgenoten aan kennis, sociale contacten en de weg naar een vervolgopleiding.

Er zijn ook heel andere voorbeelden van maatschappelijke instanties. Drie bekende voorbeelden zijn: Amnesty International die zich inzet voor de mensenrechten, de Voedselbank die eten verzorgt voor mensen die dat niet hebben en verzorgingstehuizen die zorgen voor ouderen die dat niet meer zelf kunnen. Je hebt ook minder bekende voorbeelden zoals Het Wereldhuis in Amsterdam dat zich inzet voor immigranten zonder papieren of Stichting OOPOEH die ouderen in eenzaamheid helpen.

Met elkaar maken zij, wij én jij er een mooie samenleving van!

Waarom zijn al deze ‘maatschappelijke instanties’ er allemaal? Om elkaar verder te helpen! Denk je eens in: een samenleving zonder school, zonder mensen die opkomen voor jouw rechten, zonder eten voor een gezin waarvan de ouders door de crisis zonder baan komen te zitten, zonder goede verzorging als je gehandicapt of ouder en minder fit bent.

Misschien ken jij wel helemaal niemand die hulp nodig heeft of ken je die wel, maar weet je niet zo goed hoe je die dan zou kunnen helpen.Of…misschien heb jij zelf wel eens hulp nodig? Laat het ons dan weten! We helpen jou en die ander heel graag! Stuur een mail naar: info@ympact020.nl of vul het contactformulier in op deze site.

Als je bij ons je maatschappelijke stage wilt doen, dan kan dat op verschillende manieren:

  • Je meld je aan via het formulier beneden. Wij nemen contact met je op met een voorstel voor een project. Wij plaatsen je in een groepje met maximaal 6 andere leeftijdsgenoten.
  • Je meldt je aan bij een project. Vanaf januari 2018 organiseren we elke maand een projectdag waarbij je je kan aansluiten. De meeste projecten duren 4-6 uur dus als je een paar keer meedoet, heb je je uren zo binnen. Gezellig, handig en onwijs nuttig!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search