Wat kunnen wij betekenen

Er zijn verschillende manieren om met je school of opleiding actief aan de slag te gaan in de Amsterdamse samenleving. Ympact020 neemt je graag werk uit handen door dit voor je te organiseren! Zo zijn we ook onderdeel van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd vanuit het ministerie van VWS. Hierbij krijgen álle scholieren de kans zich langdurig in te zetten bij een organisatie. Deze uren zijn een vervanging van reguliere onderwijsuren.  Het traject is extra aantrekkelijk voor leerlingen die halverwege het schooljaar al weten dat zij blijven zitten. Zij kunnen zich de rest van het jaar nuttig maken met vrijwilligerswerk in Amsterdam.  

Hoe pakken we dit aan

Bij Ympact020 geloven we dat we het beste in jongeren naar boven halen als ze zelf kunnen kiezen hoe ze de ander helpen. We organiseren projecten waarvoor jongeren zich individueel of samen kunnen aanmelden. Ympact020 koppelt jongeren aan projecten of hulpvragen. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die wij aanbieden. 

img-20181101-wa0012

Interactieve gastlessen

Hou je van sport? Kook je graag? Op een laagdrempelige manier maken leerlingen kennis met vrijwilligerswerk. Tijdens de gastles zit niemand stil!  

Plastic vissen

Projectdagen

Alle leerlingen van een leerjaar gaan aan de slag in Amsterdam en zien zo wat voor een mooie activiteiten ze kunnen doen als vrijwilliger. 

foto1

Scholendag

De hele school steekt de handen uit de mouwen en maakt samen in één of meerdere dagen Amsterdam een stukje mooier. 

schermafbeelding-2018-11-29-om-14.12.43

Advies op maat

Als school meer maatschappelijk betrokken zijn, maar hoe? Leerlingen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij hun maatschappelijke stage? Wij geven graag advies! 

img-20190217-wa0000-1

Programma voortijdig stoppen

Soms weet je al voor het einde van het schooljaar dat leerlingen blijven zitten. Wij stellen een programma voor ze samen, zodat ze een mooie invulling hebben van de laatste schoolmaanden. 

Meld je hier aan

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search