Ympact020 | Wie je ook bent, ook jij kan helpen!

ympact verhalen

onze vrijwilligers, partners en jongerencoaches
aan het woord.

Lisa geeft kinderen een glimlach cadeau.

Vrijwilliger | MDT Onderwijs Programma


“Als onderdeel van het honors program van mijn studie geneeskunde aan de VU Amsterdam geef ik als vrijwilliger bijles aan kinderen diens ouders er niet per se de financiële middelen voor hebben.

Het mooiste vind ik dat je een band schept met de kinderen. Het geeft je echt een gevoel dat jij de reden bent waarom ze zo aan het lachen zijn bijvoorbeeld.

Het MDT onderwijs programma heeft me geholpen te ontdekken hoe leuk ik het vind om samen met kinderen te werken en ik hoop dat ik dat ook in toekomst als kinderarts kan blijven doen.”

Chanté brengt zichzelf en de wereld tot bloei.

Vrijwilliger | Impact Creators Amsterdam


“Vrijwilligerswerk draait vooral om groei – je helpt mensen om jou heen terwijl je de kans krijgt om je eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Ik doe vrijwilligerswerk in de tuinen van de VerbroederIJ. Hier kan ik mijn creativiteit kwijt door te bedenken hoe we de tuinen mooier kunnen maken terwijl ik veel nieuws leer over bloemen en planten. En mijn nieuwe kennis deel ik weer met bezoekers.

Daarnaast helpt de professionele begeleiding door een coach de juiste stappen te maken naar de persoon die je wil zijn.”

Kuba heeft méér dan alleen een stageplek gevonden.

Vrijwilliger | MDT Onderwijs Programma

“Ik ben bij Ympact020 terecht gekomen omdat ik geen stageplek kon vinden. Vervolgens ben ik aan een vervangende stage begonnen en onderneem als buddy leuke activiteiten samen met ouderen met dementie.

Zo heb ik mevrouw Beppie ontmoet. Mevrouw Beppie is bijna 100 jaar maar als je haar ziet dan zou je niet denken dat zij geen 100 is maar 20. Ze is een super leuk persoon met wie je veel lol kunt hebben, net als met de andere bewoners!

En via het goede netwerk wat ik hier heb opgebouwd heb ik nu voor na de zomervakantie al een echte stageplek bij Cordaan de Buitenhof geregeld!”

Nina ervaart win win
voor iedereen.

Sociale Partnerorganisatie | Stichting Cordaan


“Sinds kort werken wij samen met Ympact020 en dit is een van de mooiste matches die ik heb kunnen maken tussen jong en oud!

Ympact020 begeleidt de jongeren in het doen van vrijwilligerswerk, waardoor er qua beroepshouding een enorme verbetering komt bij de jongeren en daarnaast inhoudelijk veel empathie ontstaat vanuit de oudere bewoners.

Ik heb de afgelopen groep jonge vrijwilligers als een waanzinnig succes ervaren, waarbij er hele mooie momenten zijn ontstaan tussen de jongeren en de bewoners van Cordaan de Buitenhof.”

Uitwisselingsproject: Walk & Talk met ouderen

50 Oekraïense en Nederlandse jongeren | Impact Dag

 

“Ondanks ik maar een paar woorden Nederlands spreek was het een onwijs gezellige dag vandaag!

Praten met handen en voeten, buikpijn van het lachen, samen genieten van de omgeving en een stukje taart bij de dierenboerderij. 

En dankzij de privéles van Mevrouw B. kan ik volgende keer gewoon zelf koffie en appelgebak in het Nederlands bestellen.”

Nathan Korfker

Projectleider en jongerencoach

Klaar om ympact te maken?

Jij wilt als jonge vrijwilliger aan de slag in Amsterdam?
Wij helpen jou graag bij het vinden van een ympact programma dat bij je interesses en behoeftes past. No strings attached 🙂